Актуално05 април 2017

Номинираха съдия Станислав Георгиев за член на ВСС

Съдии от Пловдив издигнаха кандидатурата на зам.-председателя на Апелативния съд Станислав Петров Георгиев за член на Висшия съдебен съвет, разбра се днес. Според магистрати от града под тепетата, номинацията на Георгиев не е изненада, а е напълно очаквана, тъй като името му се спряга като кандидат за член на висшия съдебен орган още от миналата година. 55 съдии са се подписали под кандидатурата, като там фигурират имената и на почти цялото ръководство на Районен, Окръжен и Апелативен съд. "Правен свят" пише, че е имало срещи на председателите на съдилища с идеята съдиите от района да имат единна кандидатура и евентуално тя да бъде именно Станислав Георгиев.

05 април 2017

Още три номинации на съдии за членове на ВСС

Очаквано пловдивски магистрати номинираха заместник-председателя на Апелативния съд в града Станислав Георгиев за член на Висшия съдебен съвет.

Под предложението стоят подписите на 55 магистрати, като почти цялото ръководство и на трите органа в града - апелативен, окръжен и районен съд, са сред тях. Липсва само името на зам.-шефката на ПОС Антония Роглева. Прави впечатление, че председателката на ПАС Магдалина Иванова, заместничката ѝ Вера Иванова и Елена Арнаучкова, зам.-шеф на ПОС, са посочили дори и длъжностите си, докато Веселин Хаджиев, Иван Калибацев и останалите от екипите им са отбелязали само, че са съдии в съответните органи, което всъщност е качеството, в което участват в тази процедура.

05 април 2017

Осма съдийска номинация за ВСС – Станислав Георгиев от Пловдив

ам.-председателят на апелативния съд в Пловдив Станислав Георгиев е новата, осма поред съдийска номинация за новия ВСС.
Издигат го 55 магистрати – от районния, окръжния и апелативния съдилища в града, сред подписалите се е и председателят на АС-Пловдив Магдалина Иванова.

05 април 2017

Заместникът на Цацаров от Пловдив влиза в борбата за новия ВСС

Кандидатите вече са 8 за 6 места в съдийската колегия


Осем са вече предложените кандидатури за изборни членове на ВСС от квотата на съдиите към 05.04.2017 г., съобщават от Съвета.
Най-новата е на съдии от Апелативен съд – Пловдив, които издигат кандидатурата на Станислав Петров Георгиев, заместник-председател на институцията.

20 март 2017

Двама административни съдии също кандидати за членове на ВСС

Това са Николай Гунчев от ВАС и Красимира Милачкова от АССГ


Още двама съдии, този път административни, са кандидати за членове на Висшия съдебен съвет. Става дума за Николай Гунчев от Върховния административен съд и за Красимира Милачкова от Административен съд София-град, научи "Правен свят". И двамата потвърдиха информацията, добавиха, че са в процес на изготвяне на концепциите си.